TÄVLA I DANS.

SDO erbjuder alla sina dansare (utom de allra yngsta knattarna) möjligheten att tävla. I själva verket går vi längre än så: Vi jobbar medvetet ute på våra skolor för att få så många som möjligt att vilja börja tävla i dans, så tidigt som möjligt. Varför?

Ja, det handlar absolut inte om någon slags konkurrens-hets eller elitsatsning. Långt därifrån.

Vi menar att tävlingar är måsten för att kunna skapa och behålla dans- och träningsglädjen i långa loppet, faktiskt oavsett ålder och erfarenhet. Alla behöver ju få känna, se och höra att man gör framsteg med sin träning, att man lär sig nya saker, att man faktiskt blir bättre. Den enklaste och mest relevanta referensramen är dock alltid ”i jämförelse med andra med samma förutsättningar”. Så att mäta dig själv med andra, under förnuftiga och rätt anpassade tävlingsformer, är viktigt om du vill lära dig mer om din egen förmåga, få stärkt självförtroende och – inte minst – att bli inspirerad till nya utmaningar, inte bara inom dansen utan kanske också andra delar av livet.

SDO arrangerar och administrerar tävlingsdans i Disco, Hiphop, Konstnärlig dans, Ballroom, Artistic Ballroom, Artistic Dance Show och ProAm.

Från och med 2018 driver vi SDO:s tävlingsverksamhet utifrån en ny plattform och varumärke, Swedish Dance Leauge (SDL).
På den nya webbplatsen för SDL hittar du all information om vår tävlingsverksamhet!

Till webbplatsen »

BESÖK SDL:S WEBBPLATS!