DISCO.

Disco är en fartfylld dansstil som kännetecknas av snabba rörelser och principen ”contraction/release”. Disco är influerad av aktuella trender och dansas till dages pop- och house musik i högt tempo. Discodans ger utrymme för fri tolkning och personlig stil så länge pulsen i dansen och musiken är konstant. I tävlingssammanhang dansas disco i singel, par, grupp (3-7 dansare) och formation (8-24 dansare).

SDO har arrangerat tävlingar i discodans sedan 80-talet och som tävlingsgren har discodans blivit populär och utvecklats oerhört snabbt, både i Sverige och övriga Europa. Disco är f.n. SDO:s största tävlingsdans sett till antal tävlingslicensierade dansare.

Internationellt i tävlingssammanhang delas discodansen upp i två grenar: Disco Dance och Disco Freestyle. Disco Freestyle har ofta koreografi som innehåller en hel del akrobatik, som t.ex. volter och avancerade hjulningar.

Hos din SDO-anslutna dansskola kan du även dansa disco inom variationerna Disco Freestyle, English Freestyle, och Disco Slow.

SLOW.

Slow är en freestule dans som dansas till nutida ballader och aucustiska låtar. Här tillåter vi oss att vara graciösa, att uttrycka känslor, ha dynamiskt rörelse mönster och skapa en illusion av ”light and shade”.

ENGELSK FREESTYLE.

Dansstilen är atletisk, artistisk och kraftull dansas i ett högst tempo till populär trendigmusik.

Man använder enkla grundsteg som runs, jumps, kicks and turns i olika sammansättningar. Flexibilitet och styrka är viktiga delar för stilen tillsammans med huvud, händer och arm kombinationer.